8 Ekim 2020 Perşembe

İçimizdeki büyük, sonsuz umutlar..



Tertemiz ve saf olarak başladı her şey, çocuktuk.. Önümüzde keşfedebileceğimiz kocaman bir dünya vardı. Her şeyin mümkün olduğu, zihnin ve hayal gücünün sınır tanımadığı bir dünya.. Mıknatısların mucize gibi geldiği zamanlardı, özgürdü düşünceler.. sınır yoktu. Ama her zaman böyle devam edemezdi, artık ayrılık çanları çalmaya başlamıştı.. 

Büyüdükçe masumiyetini kaybetmişti çocuklar.. Empatinin de eksikliğiyle farklı görüşler-düşünceler insanları bölmeye başlamıştı..
Bizim izimizden geliyorlardı bazıları. Ama zamanla bizler hayallerimizi kaybettik, haliyle onlar daha da kötü oldular.. ve böylece başladık hayatlarımızı tüketmeye.. O zamanlar çimler daha yeşildi, ışıklar daha parlaktı.. etrafımızda dostlarımız vardı, mutlu hayaller kurardık gecelerde.. Dünya daha güzeldi o zamanlar.. 



Bazen bir şeyin kıymetini kaybedince anlıyoruz.. yaktığımız bir köprünün ilerisine baktığımızda aslında ilerisinin ne kadar da güzel olduğunu geç de olsa görüyoruz.. Ama geri dönemeyiz geçmişe artık.. Yoksulluğu- savaşları- hastalıkları kullanarak güç savaşları oluşturulmuş bu dünyada..
Bir dönemi anlamanın en iyi yolu, o dönem yazılmış şarkıları incelemek değil midir? 

"Hırs ve arzuların sonsuza dek engel olduğu bir açlık var hâlâ doyurulmamış.."

Bütün bunlar olurken bir takım şeyleri düzeltmek adına adımlar atıyoruz fakat bunların pek çoğu arzularımız ve hırslarımızın sonucunda hataya ve açgözlülüğe dönüşebiliyor.. 

Ama David Gilmour'un büyük umutları vardı, 'Sonsuza dek.. daima..'İnsanoğlunun çöküşünün kaçınılmaz sonunu getirecek kelime; 'doymazlık'.. doğası gereği her zaman daha fazlasını ister insan, tamahkârdır.. İnsan hırslarını ve nefsini dizginlemediği sürece ruhunu öldürmeye mahkumdur.. 
(Şarkının orjinal klibi kesinlikle izlenmelidir, klibinde de pek çok detay vardır.. rüzgara karşı yürüyen siyah pelerinli insan gibi..)




Klibin linki; https://www.youtube.com/watch?v=7jMlFXouPk8
Yaylı Çalgılar ile David Gilmour'un bir farklı yorumu; https://www.youtube.com/watch?v=TDfKRDYE3w0
Pulse; https://www.youtube.com/watch?v=HX_du6Gcp1w











https://www.youtube.com/watch?v=XWQrXLE_wWU&ab_channel=ironicl3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder